[NL] Sloop, Koop & De Pé II

Posted on June 7, 2008
Filed Under Nederlands

Vanmiddag liep ik even naar Halfords op de Hoogstraat om een paar nieuwe halogeenlampen voor mijn auto (koplampen) te halen. Het eerste deel van de Hoogstraat (vanaf het Oostplein gerekend) was vertrouwd, al viel het me op dat daar steeds meer kunstzinnige en eigentijdse winkeltjes opduiken. Leuk! Halverwege de straat kruiste ik de zaterdagmarkt, en toen zag de horizon er ineens niet meer vertrouwd uit. “Waar is de rest van de Hoogstraat?”, dacht ik. En meteen erachteraan: “Bestaat Halfords nog wel, of heb ik dat stuk helemaal voor niets afgelegd?”. De mens blijft een egoïst, natuurlijk.

De hele linkerzijde van de centrumhelft van de Hoogstraat lag tegen de vlakte (het gaan dan om het blok met de beletterde zijkant op de foto); de rechterzijde (mét Halfords) was er gelukkig nog wel.

Overigens waren de meeste gevels van die rechterzijde gestript. Nu werd het ook wel tijd dat er eens iets gedaan werd aan het centrumdeel van de Hoogstraat. Het is al sinds de jaren zeventig een aftandse winkelgribus, met de ene prijsstunter naast de andere faillissementsuitverkoper, afgewisseld met verouderde en oersaaie winkelformules. De plannen voor een grote markthal zien er goed uit.

De koplampen van mijn autootje trouwens ook weer. Tijdens het verwisselen van de lampjes werd ik aangesproken door een iets te bezonnebrilde jongeman in een iets te gepimpte bolide, die me, met een mengeling van verbazing en verontwaardiging, vroeg wanneer het betaald parkeren was ingegaan. Ik vertelde hem dat dat sinds maandag was, en dat er bijna geen straat rond het stadscentrum was waar je nog gratis kon parkeren. Ik wenste hem met een brede glimlach succes bij het zoeken.

Dat soort momenten is me ook wel 9 euro per maand waard.

Comments

Comments are closed.

Bad Behavior has blocked 72 access attempts in the last 7 days.

Better Tag Cloud