[NL] De Pé

Posted on May 31, 2008
Filed Under Nederlands

Maandag 2 juni gaat mijn wijk over naar betaald parkeren. Dat heeft nog vrij lang geduurd, aangezien deze wijk als enig rechtstreeks aan het stadscentrum grenzende gebied nog geen betaald-parkeerzone was. Dat was in toenemende mate te merken, met name op koopavonden.

Binnenstadsbezoekers gooiden massaal hun auto’s hier in de wijk om vervolgens met de metro naar het centrum te gaan (twee haltes maar). Het kwam dan ook steeds vaker voor dat ik een paar rondjes door (en soms buiten) de wijk moest maken om te kunnen parkeren. Kennelijk zijn daarover signalen uit de wijk gekomen.

Ondertussen zijn de parkeerautomaten en de parkeerborden geplaatst, en al is het nog geen maandag, het effect is onmiddellijk merkbaar: ik hoef al een paar dagen niet meer rond te rijden, en kan voor mijn deur of net om de hoek parkeren. Ook op deze koopavond was er keuze genoeg.

Mij kost het weliswaar 9 euro per maand, maar dat heb ik er wel voor over.

P.S. deze maandagmorgen (2 juni) stond ik echt mijn ogen uit te kijken. Als ik zeg dat er (breed verspreid) hoogstens tien auto’s geparkeerd stonden (inclusief de mijne), waar de straten normaliter vol stonden met blik, overdrijf ik niet. Een baksteenwoestijn!

Comments

One Response to “[NL] De Pé”

  1. […] en verontwaardiging, vroeg wanneer het betaald parkeren was ingegaan. Ik vertelde hem dat dat sinds maandag was, en dat er bijna geen straat rond het stadscentrum was waar je nog gratis kon parkeren. Ik […]

Bad Behavior has blocked 72 access attempts in the last 7 days.

Better Tag Cloud