[NL] Eenzame Fietser

Posted on May 30, 2008
Filed Under Nederlands

Vandaag had ik de middag vrij genomen en met het fraai ogende weer leek het me wel weer eens tijd om op de fiets te stappen, iets dat ik sinds pakweg september niet meer had gedaan, een enkel ritje naar de Kuip daargelaten.

Het zag er allemaal voor vertrek redelijk zonnig en windstil uit, dus ik besloot meteen zo veel mogelijk hooi op de vork te nemen en mijn langste fietsroute (langs de Rotte naar Zevenhuizen, doorsteken naar Nieuwerkerk a/d IJssel, via de IJsseldijk naar de Algerabrug, en dan langs de Maas weer terug naar Rotterdam) uit te proberen.

Ruim een uur lang ging alles naar wens, doch eenmaal langs de IJssel tussen Nieuwerkerk en Capelle aanbeland bleek de wind een niet langer te negeren factor. In hoog tempo uitdrogend en verzurend worstelde ik me naar Capelle a/d IJssel, alwaar ik de dijk liet voor wat hij was en de lager gelegen ‘s-Gravenweg opzocht, hopend op wat meer beschutting.

Helaas bleek de wind nou net van die kant te komen, dus ik schoot er nauwelijks iets mee op. De rit, die normaliter zo’n anderhalf uur duurt, draaide uit op twee uur en een kwartier, en zeker de laatste drie kwartier waren meer creatief dan recreatief, zoekende als ik was naar tussendoorweggetjes en wind- en zwaartekrachtvoordelen, onderwijl vechtend tegen orgaanuitval, bekkeninstabiliteit en waanbeelden.

Thuis (die trappen op ..) gooide ik er meteen een blik cola, een Kitkat, een paar handjes chips en een bak pistachenoten in, om zo snel (en fout) mogelijk suiker-, zout-, en mineraalniveaus weer enigszins op peil te krijgen.

Misschien voortaan toch maar weer klein beginnen …

Comments

Comments are closed.

Bad Behavior has blocked 72 access attempts in the last 7 days.

Better Tag Cloud