[NL] Skimmed?

Posted on October 1, 2008
Filed Under Nederlands

Ik kreeg een week geleden een rekeningoverzicht van mijn BIJcard (MasterCard) in de bus, met daarop twee mysterieuze afschrijvingen van E154,50, met een week ertussen. De ‘afschrijver’ was een Duitse creditcard-afhandelaar voor Internet-transacties, wirecard.com (die verder heus wel bonafide zal zijn).

Aangezien deze transacties mij onbekend waren heb ik een brief gestuurd naar ICS (International Card Services, de ‘uitgever’ van Visa- en MasterCard-creditcards in Nederland) waarin ik deze betalingen ‘betwistte’ (hun terminologie).

Vandaag werd ik gebeld met de vraag of ik niet toch ergens ‘prepaid-telefoonkaarten’ had aangeschaft. Nee, dus. Er waren ondertussen alweer twee nieuwe betalingen (voor dezelfde bedragen) geregistreerd, dus de kaart werd per direct geblokkeerd.

Kennelijk is mijn credit card ergens geskimmed of gekopieerd, mogelijk tijdens mijn verblijf in Parijs in mei, of door een hack op een database van een webwinkel ergens. Enfin, er wordt een nieuwe kaart voor me aangemaakt, en de uitgaven van ruim E600,- hoef ik verder niet te betalen; da’s allemaal verzekerings-technisch afgetimmerd.

De moraal: check altijd je rekeningafschriften als je een creditcard hebt, en maak direct (maar dan ook direct) na ontvangst bezwaar!

Comments

Comments are closed.

Bad Behavior has blocked 72 access attempts in the last 7 days.

Better Tag Cloud